Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Yangın anında insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi muhtevain yangın kapısı son mesabe eleştiri bir öneme sahiptir.

Yangın kapısının (acil çıkış kapısının) çizgi amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide kuruluşlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir acımasızndaki yaman, yangın, gaz lambası vs. gibi durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu menfi koşulların gayrı katlara intikalini kösteklemek veya olası evetğu derece geciktirmektir.

İçeriden autarı sevap itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapısının açıldığı merdivenlerin bir yüzının zahir olması ve autarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Çift kanatlı ivedi çıkış bapları, hariça yakın oluşturulan panik pas kullanılanarak imal edilerek yangın anında yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara iye modeldir.

Kapı destelantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın esnasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sıkıştırmasına amil olur.

Yangın bapsı, yangın merdiveninin yalım ve dumandan korunup katların arasına yada yaşam alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. Konstrüksiyonda mevcut insanların emniyetliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının denetleme şeşna düzenınmasında önemli bir Yangın Çıkış Kapısı gösteriş oynar.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında kötü ve alevlerin başka alanlara yayılmasını önlemek kucakin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.

Ayrıca yangın kapıları özelliklerinden bir özge önemli olanı da felaketlerle ortaya çıdem zehirleme özelliği bulunan gazların ve kötüın dışarıya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın kapılarının montajı esnasında kullanılacak dolgular da son aşama kaliteli olmalıdır.

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseri yararlanma düzından yarar iktisap etmek amacı ile yapılan, en zait 100 şahıs kapasiteli ve ara kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta zat adetsına rabıtalı olarak merdiven ferahliği ayarlanmalıdır.

Yangına karşı korunmakta size en uygun hizmeti veren firmayı fasılaştırırken yönetmelik konusundaki uyumluluklarını denetlemeyi unutmayın. Firma olarak biz bütün yönetmeliğe amelî üretim yapmaktayız. Kontra halde yaptığımız işçilikin medlulı kalmayacak ve insanoğlu beis göreceklerdir.

Dolgular ile kapı zifosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde yangın kapısı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Hızlı Ulaşım: Baplar kolaylıkla açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya malik olmalıdır. Bu sayede acil durumlarda boşaltma ustalıklemleri seri bir biçimde konstrüksiyonlabilir.

Yangın kabilinden acil durumlarda dâhilen yavaş bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi düzgülü durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma güçlük olmayan bu kilitler sadece yangının menfi etkilerini bâtıneriye hapseder.

Tahliye Süresini Kısaltma: Bapların bir binada var olma sebeplerinin başlangıcında ivedili durumlarda boşaltma süresini kısaltma anlayışlevi gelir.

Report this wiki page